in de buurt


La Corrèze

In hartje Frankrijk, tussen Limoges en Clermont-Ferrand, ligt het groene, waterrijke departement La Corrèze, dat deel uitmaakt van de regio Le Limousin.  Op het plateau de Millevaches (Regionaal Natuurpark Millevaches en Limousin) ligt Vegeolles. Op de kaart is het geschreven als Vejolles.

Typisch voor de streek is het vele water: bronnen, riviertjes, vennen en meren, de grote bossen met sparren, kastanjelaren, beuken en paddenstoelen. Wat opvalt zijn de unieke natuur en de zuivere lucht. De dichtstbijzijnde industrie is pas op 45 km afstand. Je kan er regelmatig toffe beesten spotten zoals herten, vossen, torenvalken, uilen, zelfs een hop, …., gewoon vanin de tuin! Koeien en schapen zijn onze buren.

Bezienswaardigheden

Wandelen 

Er zijn stafkaarten van de omgeving aanwezig in het huis. In de directe omgeving loopt de GR. Verder zijn er geen uitgepijlde wandelingen vanuit het huis, maar er zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor zeer gevarieerde wandelingen door veel groen. Als je even de fiets of de auto neemt kom je bij tal van gepijlde wandelingen met uiteenlopende landschappen. De kaarten hiervoor zijn ook voorzien in het huis.

Daarnaast is er sinds kort een prima website met wandelingen, Rando Millevaches.

Fietsen

Plateau de Millevaches is een prettige omgeving om te mountainbiken en om lange tochten met de fiets te maken. Er passeert een fietsroute aan het begin van de weg.  Er is een elektrische fiets en een gewone fiets aanwezig.

Watersport

Dit is een bronnengebied en je kan hier dus heerlijk zwemmen in tal van meren. 

Drie kilometer van Vegeolles is een meertje waar je wild kan zwemmen. Op 15 kilometer is het Lac de Viam met een bewaakt strand. Je kan daar kano varen en surfen. Vlakbij het stadje Meymac is een gelijkaardig meer. Je kan er ook iets drinken op het terras, een ijsje kopen en onder de bomen picknicken, ... of suppen op het meer.

Kayakken op de Vézère is mogelijk vanuit Treignac (30 km), of op de Dordogne vanuit Peyroux (50 km).

Skiën 

Je kan langlaufen vanuit Bonnefond of Saint-Setiers (beide 20 km). 

Alpine skiën kan op Super Besse (dikke 100 km).

Sauna 

In Saint Merd les Oussinnes kan je naar de sauna bij Le Prieuré de la côte. Via het wandelpad na een uurtje wandelen kom je erop uit.