wie zijn wij

Reintje, Joost, Bart en Dries

Wij zijn de vier Callebauten, drie broers en een zus. En net die zus verkocht haar hart aan deze plek. Een goed verstopte boerderij in Vegeolles, een gehucht van drie boerderijen. Twee ervan zijn nog in gebruik als boerderij en worden gerund door twee broers.  Aan de derde leegstaande boerderij verloor de familie Callebaut zoals gezegd haar hart.

Herinneringen

Sinds 2005 was de woning eigendom van Walter, papa van Jonas, Eva en Ibi. Walter verkocht het huis in 2018. 

Reintje, de mama van Jonas, Eva en Ibi, wilde samen met  de broers en de andere familieleden het huis graag behouden, want iedereen had wel herinneringen en dromen in het huis geweven. Herinneringen aan samen werken, vakantie houden en bij het vuur zitten, toekomstdromen over het huis en de bijgebouwen en nog veel meer.  

Verbouwen? Ja zeker!

Vanaf 2000, knapten we tijdens de  vele plezante werkvakanties met de hele familie, het lang leegstaande huis langzaamaan helemaal op. 

De authentieke kern werd mooi gerestaureerd. De haardvuurkamer met het grote haardvuur, de granieten plavuizenvloer en het plafond, en de bacherie, dat is  een granieten gewelfje, bleven onaangeroerd. Er werd verder een basiscomfort gecreëerd. Zo is er nu een keuken en een badkamer met twee wc’s en twee douches vol mozaïek. Er zijn ook verschillende afgewerkte slaapkamers en een slaapzolder. Tijdens corona maakte Reintje ook een extra houten vloer in de living met een prachtige alkoof. Je moet zeker extra kijken naar de zelfgemaakte tafel en kast van gerecycleerd hout. Ze maakte op de eerste verdieping een slaapkamer bij, want intussen groeide de familie uit met twee achterkleinkinderen. In 2023 legden we een ecovriendelijke dansvloer in de schuur. We genieten ervan om te hergebruiken en op te waarderen. Ook de tuin wordt elk jaar verder ingericht met kruiden en bloemen. We dromen van fruitbomen en frambozen.

Moois delen

We richtten een vennootschap op, waarbij nog enkele andere aandeelhouders toetraden.  Deze plek willen wij graag delen en deze vorm laat dat ook helemaal toe. 

We delen het graag met jou.